مارک زاکربرگ مؤسس و مدیر عامل فعلی فیس بوک مردی است از جنس ایده و پشتکار. مارک توانست فیس بوک که یک شبکه و وب سایت اجتماعی میباشد را به وجود بیاورد و در مدت زمان کوتاهی تبدیل به جوانترین ثروتمند جهان شود. فیس بوک از همان سالهای اولیهی شکل گیری توانست کاربران زیادی را به خود جذب کند و تنها طی چند سال تبدیل به یکی از غولهای دنیای اینترنت شد. در این قسمت از دیجی قلم نگاهی خواهیم داشت به زندگینامه مارک زاکربرگ شخصی که توانست میلیونها نفر را به هم متصل کند
زندگینامه مارک زاکربرگ، بنیان گذار غولی به نام فیس بوک
خلاصه ی زندگی مارک زاکربرگ
مارک در 14 می سال 1984 میلادی در شهر White Plain ایالت نیویورک به دنیا آمد. وی در دوران کالج و دانشگاه خود بر روی فیس بوک به همراه دوستانش کار میکرد و به همین دلیل از دانشگاه هاروارد بیرون آمد تا به دنبال ایدهی خود یعنی فیس بوک برود و همین کار از او یک ثروتمند ساخت.
چندی پیش فیلمی به نام The Social Network ساخته شد و داستان شکل گیری فیس بوک را به خوبی به تصویر کشید. تماشای این فیلم را به شما دوستان عزیز پیشنهاد میکنیم.
اوایل زندگی مارک زاکربرگ
نام کامل او مارک الیوت زاکربرگ میباشد. مارک در خانوادهای تحصیل کرده بزرگ شد که از نظر مالی نیز سطح خوبی داشتند. پدرش ادوارد زاکربرگ نام داشت و مادرش کارن. پدر وی در زمینهی دندانپزشکی فعالیت میکرد و مادرش یک روانپزشک بود. در این خانوادهی خوشبخت در کنار مارک سه کودک دیگر نیز به دنیا آمدند به نامهای رندی، دونا و آریل.
مارک از همان سنین پایین علاقهی خودش را نسبت به دنیای کامپیوتر و تکنولوژی نشان میداد تا جایی که در سن 12 سالگی با استفاده از Atari BASIC یک سیستم پیام رسان ساخت و نامش را Zucknet گذاشت. خانوادهی مارک از این اختراع فرزندشان استفاده میکردند بهطوری که پدر در دفتر کار و مادرش در خانه با استفاده از این سیستم پیام رسانی با دیگران ارتباط برقرار میکردند. حتی خود مارک نیز با استفاده از این روش با دوستانش در ارتباط بود. خانوادهی مارک که از استعداد فرزندشان با خبر بودند یک معلم خصوصی به نام David Newman را استخدام کردند تا هفتهای یکبار به خانه بیاید و با مارک کار کند. او تا زمانی که وارد دانشگاه شود برنامه نویسی میکرد و در این زمینه با جدیت پیش میرفت.
مارک و دانشگاه هاروارد
در سال 2002 میلادی بود که مارک وارد دانشگاه هاروارد شد. از همان بدو ورود او وارد مسابقات برنامه نویسی شد و توانست برنامهای به نام CourseMatch را به وجود بیاورد. دانشجویان با استفاده از این برنامه میتوانستند کلاسهای خود را با توجه به کورس هایشان انتخاب کنند. بعدها او برنامهای تحت وب ساخت و نامش را Facemash گذاشت. عملکرد این برنامه به شکلی بود که میتوانست چهرهی دو نفر را در کنار هم قرار داده و دیگران به آنها رأی دهند. این برنامه به سرعت محبوب شد ولی مسئولین دانشگاه به دلیل برخی از مشکلات استفاده از آن را در دانشگاه ممنوع کردند.
زمان گذشت و او به همراه تیمی متشکل از دوستانش شروع به کار بر روی سیستمی کرد که این امکان را به وجود میآورد تا دانشجویان هاروارد برای خودشان پروفایل درست کنند و عکس و ویدیو به اشتراک بگذارند و از طریق چت با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. نامش را فیس بوک گذاشتند و از همین جا داستان آغاز شد …
مارک برای این که وقت بیشتری را صرف توسعهی فیس بوک کند دانشگاه هاروارد را ترک گفت و شرکتی در Palo Alto به وجود آورد و در مدت چند ماه توانست حدود 1 میلیون کاربر فعال داشته باشد.
ظهور فیس بوک
در سال 2015 بود که کمپانیهای بزرگ به وجود فیس بوک و اهمیت آن پی بردند تا جایی که قراردادهای همکاری به قیمت میلیونها دلار به امضا رساندند. زمان در حال گذر بود و فیس بوک دیگر تبدیل به شرکتی بزرگ شده بود و با بروز رسانیهای متنوع میلیونها نفر را به خود جذب میکرد. هر ماه تغییرات ریز و بزرگی میکرد و قابلیتهای زیادی را به وجود میآورد.
این ایده به قدری بزرگ شد که همه از فیس بوک و حسابهای کاربری خود صحبت میکردند. در حال حاضر فیس بوک مالک اینستاگرام و واتس اپ است و در دنیای شبکههای اجتماعی حرف اول را می زند.
منبع : digiro